Надявам се Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да зачитат върховенството на Конституцията.

...
Надявам се Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да зачитат върховенството на Конституцията.
Коментари Харесай

Преподавател по Конституционно право: Белазелков по-бързо да отвори дебелите томове по Конституционно право, Атанасова - да докаже политическа неутралност

Надявам се Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да зачитат върховенството на Конституцията. Това съобщи за " Фокус " Борислав Цеков, преподавател по Конституционно право и създател на Института за съвременна политика.

" Г-н Белазелков по-бързо да отвори дебелите томове по Конституционно право и да научи какво е съотношението сред наднационални юрисдикции, като да вземем за пример тази в Страсбург или Съда на Европейския съюз в Люксембург. И националната конституционна пълномощия, надлежно какво значи господство на Конституцията и по какъв начин европейското право не е предпочитано пред върховенството на Конституцията, а още по-малко практиката на съда в Страсбург.

" От госпожа Атанасова чакам да покаже и да потвърди политическа индиферентност в съденето ", уточни Цеков.

" Г-н Белазелков сподели непознаване на основни въпроси в конституционната материя или пък излагане на възгледи, които нямат опора в актуалния конституционализъм, най-много в конституционната юриспруденция. Докато при госпожа Атанасова рецензиите и дефицитите бяха свързани със подозрения за нейната политическа индиферентност ", разяснява Цеков.

Той добави, че всеки един от тях има какво да потвърждава в активността си отсега нататък.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР